Stable Palo on vuoden 2002 – 2003 aikana rakennettu yksityistalli Taipalsaarella.

Ensimmäiset hevoset muuttivat talliin helmikuu 2003 aikana. Tallinpitäjällä on yli 40 vuoden kokemus hevosten hoidosta.

Tallissa on 13 hevospaikkaa. Tallin muut tilat ovat loimien kuivatushuone lämmin-ilmapuhaltimineen, WC, satulahuone, rehuhuone, kahvio ja pesukarsina. Satulahuone on lämmin tila, jossa sijaitsee tallin toinen jääkaappi pakastelokerolla. Jokaiselle omistajalle on käytössä varustekaappi sekä kuivaushuoneessa nimetty paikka omille loimille ja suojille. Tilat ovat siistit, avarat ja valoisat. Karsinakoko on 3 x 3 m ja tallin sisäkorkeus 2.90 m. Karsinoissa juoma-automaatit. Tilojen hyvästä ilmasta huolehtii automaattisesti toimiva koneellinen ilmanvaihto, joka takaa hevosille hyvän ja vedottoman ilman. Heti tallin vieressä ovat hiekkapohjaiset putkitarhat. Hevoset loimitetaan ja tarhataan ilmojen mukaan tai loimitetaan jatkuvana loimituksena sopimuksen mukaan. Tarhausaika on n. klo 8 eteenpäin ja sisälleotto vuodenaikojen mukaan. Jokaisella hevosella on oma nimikkotarha. Karsinoissa on purukuivitus. Lämpimien kelien aikaan tallin ulko-ovi on ns. kalteriovi, joka on lukittava. 

Kesällä voi valita tarhauksen, päivälaiduntamisen tai yötä päivää laiduntamisen.

Ruokinta-ajat ovat erittäin säännölliset, mikä helpottaa asiakkaiden ratsastusaikojen suunnittelua. Ruokinta-ajat ovat klo 7, klo 12 ja klo 20. Neljäs heinäannos laitetaan karsinoihin iltapäiväksi. Aamuisin heinät jaetaan klo 7 ja klo 8 väkirehut. 

Täällä voit harrastaa rauhassa omien aikataulujesi mukaan. Kaikille hevostenomistajille annetaan käyttöön tallin avain.

Tallin puolella ei käsitellä heiniä ollenkaan pitääksemme mahdollisimman pölyttömän talli-ilman. Myös lattia on käsitelty pinnoitteella, joka estää sementtipölyn nousemista, joten mm. pölyherkille sekä toipilaille hevosille talli sopii hyvän ilmanvaihdon sekä kokopäivätarhauksen takia. Myös kilpailemisesta ja valmentautumisesta kiinnostuneille meillä tarjotaan vireää toimintaa.

Talli sopii erinomaisesti ensihevosen ostajille. Opastamme tarvittaessa kaikkea hevosen omistamiseen liittyvissä kysymyksissä. Olemme paikalla kengityksissä omistajan puolesta aamupäivisin, jos ei itse pääse paikalle. Muina ajankohtina sopimuksen mukaan. Täyden palvelun vuoksi jokapäiväinen käynti hevosen omistajalla ei ole välttämätöntä. Me huolehdimme hevosesi hyvinvoinnista päivittäin! Madotukset, rokotukset ja hampaiden raspaukset pyritään järjestämään samanaikaisesti koko tallissa.

Maastot ovat viihtyisiä, löytyy hiekkateitä ja metsäpolkuja. Myös kattava estekalusto erikoisesteineen mm. vesimatto ja portteja. Pohjat pidetään kunnossa lanaamalla ja kastelulla.

Tallilaisten käytössä on kylmäysletkut, jotka helpottavat ja nopeuttavat hevosten jalkojen kylmäystä. Myös kylmäyssuojat ovat tallilaisten käytössä.

Käytössä solarium, joka toimii euron kolikolla.

RATSASTUSALUEET:

MANEESI

Maneesin koko on n. 24 x 48 m. Maneesi on teräsrakenteinen Linnamäki Steelin runko, jossa valoisuutta antaa runsaat valokatteet.  Pohja on joustava  silttihiekkapohja, joka on pölytön ympäri vuoden. 

Maneesin käyttö on suunnattu ensisijaisesti tallin yksityishevosille. Maneesiaikaa löytyy runsaasti, koska tallilla ei harjoiteta ratsastuskoulutoimintaa. Maneesia vuokrataan myös tallin ulkopuolisille määrättyinä aikoina. Maneesiaikoja voi tiedustella Anita Palolta.

Maneesille on tehty tallin pihasta hevosia varten turvallinen, valaistu kulkureitti.

Maneesin pohjaa hoidetaan säännöllisesti.

Maneesi on turvatarkastettu vuonna 2019.

MANEESISSA MUKANA:

Kysy mainospaikoista maneesin seinälle Anitalta puh. 040-9619530.

LINKKEJÄ: https://www.facebook.com/ritolanhevospalvelut/

 

KOULUKENTTÄ

Ns. hiekkalaatikko, jossa kiinteät rakenteet + kouluaidat. Täyspitkä koulurata 20 x 60 m. Pohjana joustava silttihiekka/kuitu. Hyvä treenata esim. ratoja oikeissa mittasuhteissa. 

ESTEKENTTÄ

N. 57 x 45 m kokoinen estekenttä, jossa silttihiekkainen pitävä pohja. Esteet voivat olla kentällä jatkuvasti. Esteiden raahaaminen helpottuu. 

MAATILA

Taipalsaaren hevostalli on samalla maatila, jonka viljelty pinta-ala on n. 40 hehtaaria. Suuntaudumme yhä enemmän heinänviljelyyn ja laidunalueisiin. Laitumia n. 10 hehtaaria.

Otamme tallin ulkopuolisia hevosia laiduntamaan. Koko kesäksi tai lyhyet laidunajanjaksot myös mahdollisia.

Myymme säilöheinää pienpyöröpaaleissa, jonka koko on normaalia pienempi 90 x 120 cm. Tämän kokoisia paaleja voi käyttää myös pienemmillä talleilla. Käärimme paalit vähintään kymmeneen muovikerrokseen.

Teemme Viljelysuunnitelman (Wisu) määräämät kylvöt ja lannoitukset maaperänäytteiden mukaan. Näin saadaan mahdollisimman hyvä kasvu ja ravintoarvot heinälle sekä kauralle.

HINNASTO

Täysihoito: 

610 euroa (sis. alv.)

sis. ruokinnan neljä kertaa päivässä heinän  (kuiva ja esikuivattu), karsinan puhdistus, kokopäivätarhauksen omissa tarhoissa (halutessa puolipäivätarhaus; aamu tai iltapäivä), kivennäisen, nuolukiven sekä kenttien ja maneesin käytön. Normaaliloimitus tai jatkuva loimitus sis. hintaan. 

Puolihoito:

470 euroa (sis. alv.) 

sis. ruokinnan neljä kertaa päivässä heinän (kuiva ja esikuivattu), kokopäivätarhauksen omissa tarhoissa (halutessa puolipäivätarhaus; aamu tai iltapäivä), kivennäisen, nuolukiven sekä kenttien ja maneesin käytön. Normaaliloimitus sis. hintaan. Loimi laitetaan tallityöntekijän harkinnan mukaan. Jatkuva loimitus päivittäin +30 €/kk. Tarkoittaa sitä, että asiakas saa valita laitetaanko loimi vai ei. Karsina puhdistetaan asiakkaan toimesta. Karsinan puhdistusta voidaan myydä 5 euron hintaa/kerta.

Tarhoissa vesi tallinpitäjän toimesta niin kauan kun letkusta tulee vettä.  Talvella eristetyissä astioissa (omistajan). Täyttö omistajan toimesta. Kansi otetaan pois aamulla ja laitetaan yöksi kiinni (tallinpitäjä).

Laidunvuokra:

210 euroa (sis. alv.)

sis. laidun, vesi, nuolukivi sekä laitumen tarkistus vähintään kerran päivässä.

Kentän ja maneesin vuokra:

15 euroa/tunti/ratsukko.

Koko kentän ja maneesin vuokra 40 euroa/tunti.

Väliaikaismajoitus:

25 euroa/vrk sis. täysihoito. Yksi maneesikerta kuuluu hintaan. Yli kuukauden yhtäjaksoisesta vuokrasuhteesta normaali vuorokausimaksu.

Esikuivattua heinää myytävänä:

Kysy tarpeen mukaan.

Valmennus:

Tallin ulkopuolisten valmentajien käyttö on sallittua tiloissamme.